AAK në konferencë për media: Të lejohet tërheqja e trustit

HomeLajme

AAK në konferencë për media: Të lejohet tërheqja e trustit

Tre deputetë të AAK-së, Besnik Tahiri, Bekë Berisha dhe Shemsedin Dreshaj në një konferencë për media kanë kërkuar nga qeveria që të mundësohet tërheq

Kërkohet nga MASHTI që të dezinfektojë shkollat dhe më 18 tetor të jetë pushim
FMN: Rritja ekonomike për vitin 2022 në Kosovë, më e vogla në 10 vitet e fundit
Posa zbriti nga aeroplani, 41 vjeçarja kosovare arrestohet në Aeroportin “Adem Jashari”

Tre deputetë të AAK-së, Besnik Tahiri, Bekë Berisha dhe Shemsedin Dreshaj në një konferencë për media kanë kërkuar nga qeveria që të mundësohet tërheqja e trustit dhe të rritet paga minimale gjithashtu veteranët të përfshihen në ligj, raporton Gazeta Express.

“AAK kërkon nga shumica parlamentare që të reflektojnë seriozisht dhe të mbështesin iniciativën e tërheqjes së trustit.Trusti është kontribut i tyre dhe në rrethanat që gjendet Kosova, kjo është një gjë elementare që qeveria mund ta bëjë. Ndërkaq kategoritë që kanë më pak të hyra ta bëjnë edhe kompenzimin e tyre.Trusti nuk është dëshirë por është domosdoshmëri për ata që e kanë nevojë elementare”, tha Besnik Tahiri.

Shefi i deputetëve të AAK-së tha se partia e tij kërkon të rritet paga minimale dhe të përfshihen veteranët.

“Te paga minimale, ne kemi votuar kundër pas një diskutimi sepse ne duam që në mes të dy leximeve të ngritët paga minimale. Përcaktimi i pagës minimale për sektorin privat është bërë 250 ndërkaq ndihma nga shtetit në rastin e veteranëve është vendosur që të largohen nga kjo skemë kjo është e papranueshme”, tha Tahiri.