Askund në Evropë njerëzit nuk punojnë aq shumë sa në Zvicër

HomeLajme

Askund në Evropë njerëzit nuk punojnë aq shumë sa në Zvicër

Sindikata më e madhe e Zvicrës lëshoi ​​një deklaratë duke kërkuar një “ulje masive” të orarit të punës me kompensim të plotë të pagave për ata që fit

E rëndë/ Vetura godet shtyllën elektrike në Gjilan, humb jetën 53-vjeçari
Zyrtare: Komisioni i Garave merr vendim për ndeshjen Gjilani-Ballkani
Kurti për rastin e Kumanovës: Çështja nuk ka përfunduar, është në Supreme

Sindikata më e madhe e Zvicrës lëshoi ​​një deklaratë duke kërkuar një “ulje masive” të orarit të punës me kompensim të plotë të pagave për ata që fitojnë më pak dhe me të ardhura.

“Askund në Evropë njerëzit nuk punojnë aq shumë sa në Zvicër. Aktualisht, punonjësit punojnë mesatarisht 41.7 orë në javë në një punë me kohë të plotë,” vuri në dukje sindikata në një deklaratë pasi 66 delegatët e saj u takuan në kryeqytetin zviceran, Bernë.

Ndërsa numri i orëve të punës ka mbetur stabil, sindikata theksoi se intensiteti dhe shpejtësia e punës janë në rritje. “Si rezultat, sëmundjet e lidhura me stresin janë në rritje. Punonjësit rraskapiten, sëmuren ose përjashtohen nga tregu i punës”, thuhet në deklaratë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Deklarata nuk përcaktonte se sa orë sindikata beson se një person duhet të punojë në një punë me kohë të plotë.

Mesatarisht, një punonjës me kohë të plotë në vendet e pasura të Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) punon 37 orë në javë. Mesatarja e Bashkimit Evropian është 31.1 orë në javë.

Sindikata, e cila është kundër planeve për të rritur moshën e pensionit në Zvicër, bëri thirrje për “më shumë kohë për të jetuar në vend që të punoni më gjatë dhe më gjatë”. Fitimet e produktivitetit më në fund duhet të përfitojnë njerëzit që i kanë gjeneruar ato, argumentoi ai.

Disa vende dhe kompani në mbarë botën kanë testuar javë më të shkurtra pune, duke përfshirë Islandën, Suedinë dhe Zelandën e Re. Javët më të shkurtra të punës në shumë raste janë shoqëruar me rritjen e produktivitetit.

Ideja ka fituar gjithashtu tërheqje gjatë pandemisë së koronavirusit, e cila ka sjellë në fokus ekuilibrin punë-familje mes bllokimeve dhe kërkesave të zyrës në shtëpi.