Azemi: Me 400 euro pagë në Kosovë mund t’i hani veç dy bureka në ditë

HomeLajme

Azemi: Me 400 euro pagë në Kosovë mund t’i hani veç dy bureka në ditë

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat, Jusuf Azemi, ka thënë se ata nuk tërhiqen nga kërkesa e tyre që paga minimale të jetë së paku 400

Kurti për thirrjen e Kroacisë që Kosova t’i bashkohet NATO-s: Shpresoj ta ketë bërë edhe Shqipëria
Osmani në Turqi flet për rëndësinë e anëtarësimit të Kosovës në BE dhe NATO
Ministri Krasniqi nënshkruan marrëveshjet me Komunat përfituese nga Granti i Performancës Komunale

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat, Jusuf Azemi, ka thënë se ata nuk tërhiqen nga kërkesa e tyre që paga minimale të jetë së paku 400 euro.

“Ne jemi të obliguar ta themi fjalën tonë. SPSPK-ja qëndron në atë se pagë minimale nën 400 euro nuk mund të pranohet. Për këtë pagë, ne e kemi marrë një familje katëranëtarëshe dhe e keni parë se me gjëra minimale as 460 euro nuk dilnin”, ka thënë Azemi në një konferencë për shtyp të mërkurën.

Tutje Azemi ka deklaruar se me 400 euro mund t’i hani veç nga dy bureka në ditë.

“Me 400 euro pagë në Kosovë mund të hahen veç dy bureka në ditë”, tha Azemi.

Ndryshe, kryeministri i Kosovës Albin Kurti dje ka njoftuar se kanë punuar në rritjen e pagës minimale në 264 euro