“Bashkë me çmimet janë rritur edhe fitimet”, Qeveria kërkon nga bizneset t’ua rrisin pagat punëtorëve – premton mbështetje

HomeLajme

“Bashkë me çmimet janë rritur edhe fitimet”, Qeveria kërkon nga bizneset t’ua rrisin pagat punëtorëve – premton mbështetje

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka kërkuar nga bizneset që të rrisin pagat e punëtorëve, pasi sipas tij, nga rritja e çmi

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka kërkuar nga bizneset që të rrisin pagat e punëtorëve, pasi sipas tij, nga rritja e çmimeve janë rritur edhe fitimet, raporton Gazeta Sinjali.

Përmes një njoftimi në rrjetin social Facebook, Murati ka thënë se Qeveria do t’u dalë në ndihmë bizneseve që do të rrisin pagat e punëtorëve, duke i subvencionuar 50 për qind të rritjes së pagës për tre muajt e parë.

“Për ta bërë më të lehtë, qeveria do të mbështesë secilin biznes që rrit pagat e punëtorëve duke subvencionuar 50% të rritjes së pagës, për 3 muajt e parë, sipas kushteve dhe kritereve të aplikueshme. Secili biznes që ka rritur pagat e punëtorëve nga shtatori e këtej, dhe dëshiron të përfitojë nga mbështetja e qeverisë, mund të aplikojë në platformën EDI deri më 20 dhjetor”, raporton Gazeta Sinjali/

Për të aplikuar, duhet ndjekut hapat si në vijim:

image 178
image 178
image 179
image 179
image 180
image 180

Bizneset t‘i rrisin pagat e punëtorëveÇmimet janë rritur, por bashkë me çmimet, shumica e bizneseve kanë rritur edhe…

Posted byHekuran Muration Wednesday, November 9, 2022