Brenda kësaj jave do të krijohet mundësia e regjistrimit të lindjeve të fëmijëve me njërin prind që nuk posedon pasaportë apo numër identifikues

HomeLajme

Brenda kësaj jave do të krijohet mundësia e regjistrimit të lindjeve të fëmijëve me njërin prind që nuk posedon pasaportë apo numër identifikues

Brenda kësaj jave në Gjilan do të krijohet mundësia e regjistrimit të lindjeve të fëmijëve me njërin prind që nuk posedon pasaportë apo numër identifi

Moti: Diell e shi gjatë pesë ditëve të ardhshme
Ulet çmimi i naftës dhe benzinës në Kosovë, mbetet i pandryshuar ai i gazit
Policia e arreston personin që mbolli kanabis në këtë fshat të Gjilanit

Brenda kësaj jave në Gjilan do të krijohet mundësia e regjistrimit të lindjeve të fëmijëve me njërin prind që nuk posedon pasaportë apo numër identifikues, por që identifikohen me dokumente të tjera përkatëse.

Këtë e ka bërë të ditur drejtoresha e Administratës së Përgjithshme në Gjilan, Doruntina Hasani, pas takimit me drejtorin e Agjencionit të Regjistrimit Civil (ARC), Erdon Arifaj, të cilin e ka falënderuar për aprovimin e këtij propozimi për krijimin e mundësisë në Programin e Gjendjes Civile, për regjistrimin e lindjeve në territorin e Gjilanit.

“Problematika e një numri të konsiderueshëm të fëmijëve që kanë mbetur të paregjistruar për këto shkaqe, vërehet sidomos tek qytetarët e Luginës së Preshevës dhe pjesëtarët e komuniteteve jo-shumicë”, ka thënë drejtoresha Hasani.

Ajo ka theksuar se të gjitha lindjet e fëmijëve duhet të regjistrohen, me qëllim të mbrojtjes së të drejtave të tyre ashtu siç parashikohet me konventa ndërkombëtare dhe akte të brendshme juridike.