Çfarë po ndodh në Gjilan, rregulla sa për sy e faqe

HomeLajme

Çfarë po ndodh në Gjilan, rregulla sa për sy e faqe

Shkruan gazetari Besim Toska Edhe përkundër se qytetarët ishin të pakênaqur me udhêheqêsit e institucioneve lokale e ato qendrore dhe donin ndryshi

Komuna e Gjilanit blen dron për ta ruajtur pyllin nga qielli
Kurti: Kosova do të aplikojë këtë vit për anëtarësim në BE
Në Kroaci nafta dhe benzina më lirë se në Kosovë, Qeveria kroate merr këtë vendim

Shkruan gazetari Besim Toska

Edhe përkundër se qytetarët ishin të pakênaqur me udhêheqêsit e institucioneve lokale e ato qendrore dhe donin ndryshimin në terren (Gjilan) thuajse nuk ka ndryshuar asgjë.

Anarkia vazhdon në shumë fusha të jetës.

Fëmijët e kësaj ane tash sa vjet lindin e rriten pa parë mjete (cisterna) duke larë rrugët, trotuaret e sheshet e kêsaj ane, pos që akoma fshihen si në kohên e komunizmit me fshisa.

Nga njëherë laheshin edhe me kamionë zjarrëfiksish….

Ekspertët e komunës kanë bërë rrugët e Dardanisë një kahshe pa kurrfar ekspertize apo ndoshtaj interesave të dikujt, ku konunikacioni është në kaos në këtë lagje ndër më të mirat në Kosovë e më gjerë.

Në një pjesë të Gavranit janë rregulluar trotuaret, por mungojnë vendkalimet për këmbësor e pjerrinat e në rrugët dytësore janë bërë shkel e shko edhe pse ish paria e komunëa ishin në dijeni.

Shumë automjete nuk respektojnë fare shenjat e një kahshes duke kaluar në rrugën e parë kryesore dhe pa u friksuar se mund të denohen nga policia edhe pse kritikohen nga ngasësit e përgjegjshëm.

Po ashtu shqetësuese është edhe bllombimi i kalimit të këmbësorëve në sheshin kryesor në qendër e ku asnjëri thuajse nuk zbaton shenjêzimin.

Disa nga rrugët kryesore janë të stërmbushura me automjete të cilat ndalen në rrugë sidomos para zyrave të inspeksionit deri tek kazerma, duke u bllokuar qendra me kolona e pritje të gjata dhe askush nuk reagon nga institucionet, duke vazhduar avazi i udhêheqësve të institucioneve të kaluara.

Sheshet janë të mbushura me motocikleta, trotineta e makina për fëmijë duke rrezikuar qytetarët dhe nuk vendosen shenja për ndalimin e tyre.

E komuna është interesant se lejon në qytet lëvizjen e parkimin e kamionëve sidomos në lagjen Dardania duke ndotur mjediain shtëpiat, rrugën nga era e derivateve, ulja e balta e gurët.

Po ashtu shqetësuese është edhe zhurma dhe papastërtia në disa nga lokalet e gastronomisë, sikur të jesh në diskoteka, ku thuhet se pak ka inspektime e gjobitje.

Po ashtu prishje të rendit e qetësisë bëhen edhe nga disa shitës të CD-ve.

Nga ana tjetër në qytet shihen duke lëvizur edhe automjete e motor pa targa e paisje sigurie e ku nuk dihet se çfarë bartin e bëjnë.

Komuna dhe policia duhet të zbatojnë rregullat e bëjnë ndryshime sepse qytetarët duan jetë më të mirë e jo anarki.