Dogana e Kosovës kalon gjysmë miliard euro të hyra

HomeLajme

Dogana e Kosovës kalon gjysmë miliard euro të hyra

Dogana e Kosovës ka bërë të ditur se ka arritur të kalojë shifrën e 500 milionë eurove të hyra në këtë periudhë të vitit për herë të parë. Sipas Do

Policia gjen gjilanasin të gjakosur e me dy brinjë të thyera në mes të rrugës në Prishtinë
AKV ‘Gjilani’ – fitues i vendit të parë në ‘Flakadani i Karadakut’
Vendimi i Qeverisë: Mbyllen bibliotekat dhe kinematë, lihen të hapura fitneset

Dogana e Kosovës ka bërë të ditur se ka arritur të kalojë shifrën e 500 milionë eurove të hyra në këtë periudhë të vitit për herë të parë.

Sipas Doganës kjo shifër paraqet një rekord të ri, pasi që nga themelimi i saj të hyrat në këtë periudhë të vitit kanë tejkaluar shumën e mbledhur prej 500 milionë eurove.

“Krahasimi me vitin e kaluar tregon që Dogana ka mbledhur deri me 19 maj 500, 1 milion euro derisa vitin e kaluar të njëjtën periudhë ne kishim mbledhur 434,4,milion euro, respektivisht shprehur në përqindje 15% më shumë apo 66 milion euro më shumë”, thuhet në komunikatë.

Tutje thuhet se edhe projeksioni buxhetor për vitin 2022 është tejkaluar me 6.11%.

“Gjithashtu edhe në krahasimi me projeksioni buxhetor të mbledhjes së të hyrave për vitin 2022 dogana e ka tejkaluar me  6.11% më shumë. Trendi pozitiv që dogana kishte gjatë vitit 2021 ka vazhduar edhe gjatë vitit 2022”, thuhet në komunikatë.