Drejtoria e Shëndetësisë takohet me Drejtorinë e Arsimit, diskutojnë për vizitat mjeksore për nxënësit në Gjilan

HomeLokaleShëndeti

Drejtoria e Shëndetësisë takohet me Drejtorinë e Arsimit, diskutojnë për vizitat mjeksore për nxënësit në Gjilan

Drejtoresha e DSHMS-së, znj. Aurorë Osmani, së bashku me drejtoreshën e QKMF-së znj. Arbenita Hajdari dhe Dr. Zejdush Tahiri, takuan sot drejtoreshën

Fushata për balotazh nis me 8 nëntor, përfundon pas 5 ditësh – krejt çka duhet të dini për raundin e dytë të zgjedhjeve
Vëmendja ndaj sportit e sportistëve të Gjilanit, do e karakterizojë qeverisjen tonë
Krejt Dobërçani me Lutfi Hazirin: Më 17 tetor do ta bëjmë fitoren historike

Drejtoresha e DSHMS-së, znj. Aurorë Osmani, së bashku me drejtoreshën e QKMF-së znj. Arbenita Hajdari dhe Dr. Zejdush Tahiri, takuan sot drejtoreshën e Arsimit znj. Selvete Sylejmani.

Në takim u diskutua fillimi i vizitave sistematike mjekësore për nxënësit e shkollave fillore të komunës së Gjilanit.

Nxënësit e klasës së parë, pestë dhe nëntë, janë target i kontrollave mjekësore për shkak të specifikave në zhvillim.
Vlerësimi i gjendjes shëndetësore të nxënësve do të bëhet në ekzaminimin e shëndetit oral: Higjiena e gojës dhe dhëmbëve, diagnozat ortodontike etj, dhe në parametrat e përgjithshëm shëndetësor siç janë: Qëndrimi e zhvillimi trupor, pesha, gjatësia, lëkura, pastërtia, sëmundjet e veshit e syrit, zhvillimi psiqik e konstatime të tjera patologjike.

Drejtoresha e arsimit, znj. Sylejmani, potencoi se rikthimi i këtyre kontrollave mjekësore është i nevojshëm për parandalimin e sëmundjeve të ndryshme.

Këto kontrolla priten të realizohen javëve në vazhdim, meqë gjendja pandemike nëpër të cilën kemi kaluar e ka pamundësuar atë.