Ekzekutohen pagat e tetorit për punonjësit publik, por pa shtesa

HomeLajme

Ekzekutohen pagat e tetorit për punonjësit publik, por pa shtesa

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka ekzekutuar sot pagat e muajit tetor për punonjësit e sektorit publik, por jo edhe shtesat prej 50 euro

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka ekzekutuar sot pagat e muajit tetor për punonjësit e sektorit publik, por jo edhe shtesat prej 50 euro në muaj në kuadër pakos për përballje me inflacionin.

As me pagat e shtatorit nuk ishin ekzekutuar shtesat prej 50 eurosh, por ishte thënë se kjo do të ndahet me pagën e tetorit.

Po kështu shtesat për muajin tetor prej 100 euro nuk i morën me pagën e tetorit as punëtorët e ndërmarrjeve publike, sidomos ata të Telekomit të Kosovës.

Nga Ministria e Financave nuk janë përgjigjur për KP, por mësohet se ende shtesat për këto kategori nuk kanë dalë.

PAPARACI

Ekzekutohen pagat e tetorit për punonjësit publik, por pa shtesa
6 mins ago

31/10/2022
Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka ekzekutuar sot pagat e muajit tetor për punonjësit e sektorit publik, por jo edhe shtesat prej 50 euro në muaj në kuadër pakos për përballje me inflacionin.

As me pagat e shtatorit nuk ishin ekzekutuar shtesat prej 50 eurosh, por ishte thënë se kjo do të ndahet me pagën e tetorit.

Po kështu shtesat për muajin tetor prej 100 euro nuk i morën me pagën e tetorit as punëtorët e ndërmarrjeve publike, sidomos ata të Telekomit të Kosovës.

Nga Ministria e Financave nuk janë përgjigjur për KP, por mësohet se ende shtesat për këto kategori nuk kanë dalë.

Kryetari i Sindikatës së Telekomit të Kosovës, Lamih Balaj, ka thënë për KosovaPress se pagat për muajin tetor kanë dalë sot në llogaritë bankare, por pa shtesat prej 100 eurosh.

“Pagat për muajin tetor kanë dalë sot, ndërsa sa i përket shtesave prej 100 eurove, nuk kemi marrë këtë shumë të shtesave. Në periudha të mëhershme, shtesat i kemi marrë përmes aplikimit, këtë herë nuk kemi asnjë informatë se si do procedohen, për mes listave për punëtorë, apo me aplikim. Por, shtesat deri tash nuk i ka marrë askush nga punëtorët e Telekomit… Atë që mundemi me thënë, është e sigurt se shtesat nuk i kanë marrë askush nga punëtorët e Telekomit”, theksoi Balaj.

Në Ministrinë e Financave, nuk janë përgjigjur as për numrin e bizneseve që kanë aplikuar për subvencionimin e pagave për punëtorët e sektorit privat në kuadër të pakos së fundit për përballje me inflacionin.