Elmaze Nura kryetare e jurisë së Festivalit të Dramës Origjinale Shqipe 2022

HomeKulturë

Elmaze Nura kryetare e jurisë së Festivalit të Dramës Origjinale Shqipe 2022

Elmaze Nura do të jety kryeatre e jurisë së Festivalit të Dramës Origjinale Shqipe 2022. ELMAZE NURA - biografia Elmaze Nura është një nga regji

Festat e fundvitit dhe ardhja e bashkatdhetarëve, policia apelon për zbatim të masave anti-COVID
Komuna e Kamenicës ndan mijëra euro subvencione për përkrahësit e VV-së
Historike për Teatrin e Gjilanit: Shfaqja “a.y.l.a.n” fiton çmimin kryesor në Poloni

Elmaze Nura do të jety kryeatre e jurisë së Festivalit të Dramës Origjinale Shqipe 2022.

ELMAZE NURA – biografia

Elmaze Nura është një nga regjisorët më të suksesshme të teatrit shqiptar, me dhjetëra shfaqje, të vlerësuara në nivelin kombëtar dhe ndërkombëtar. Ajo ka prezantuar në ngjarje ndërkombëtare të teatrit, si në SHBA, Rusi, Indi, Egjipt, UEA, Gjermani, Spanjë, Mongoli, Rumani, Bullgari, Lituani, etj. Ka qenë Drejtore e Përgjithshme e Teatrit Kombëtar të Kosovës. Aktualisht, Nura punon si Profesore e Reegullt, në Fakultetin e Arteve në Universitetin e Prishtinës .