Fillon rezervimi i dasmave në Kosovë pas heqjes së masave kufizuese

HomeLajme

Fillon rezervimi i dasmave në Kosovë pas heqjes së masave kufizuese

Qeveria e Kosovës i ka ndryshuar tashmë masat e pandemisë, duke lejuar edhe dasmat nga 7 marsi, pa kufizime. Po ashtu, në njoftimin e ri thuhet se

‘Çakorri, Zhlepi’: Abazovic ia shuan shpresat Kurtit për demarkacionin
Sot bëhet varrimi i të riut Eronit Sermaxhaj
Policia e Kosovës në Gjilan vazhdon me fushatën vetëdijësuese

Qeveria e Kosovës i ka ndryshuar tashmë masat e pandemisë, duke lejuar edhe dasmat nga 7 marsi, pa kufizime.

Po ashtu, në njoftimin e ri thuhet se nuk do të ketë më kufizme sa i përket orarit të qëndrimit të mysafirëve.

Ky vendim ka gëzuar gastronomët, sipas të cilëve, lejimi i dasmave, moscaktimi i numrit të kufizuar të mysafirëve dhe orari i lirë i organizimeve, ka ndikuar pozitivisht te bizneset e tyre.

Pronarët e restoranteve thone se ka filluar rezervimi i termineve për dasma dhe ahengje familjare.

Diaspora shqiptare luan rol të rëndësishim në këtë aspket, pasiqë shumica e dasmave në Kosovë organizohen në kohën e pushimeve të mërgimtarëve, korrik dhe gusht.