Gjilani nis nesër kampanjën “Green & Clean” – Axhenda e aktiviteteve

HomeLajme

Gjilani nis nesër kampanjën “Green & Clean” – Axhenda e aktiviteteve

Aktivitetet Pastrimi i (Rrugeve, Lagjeve, Fshatrave) Pastrimi i institucioneve (Komunale, Arsimore. Shendetesore) Pastrimi i shtreterve te lumenj

314 raste aktive me COVID-19 në Kosovë
Të shtëna me armë zjarri në Gjilan, Policia gjen 9 gëzhoja në vendin e ngjarjes
Shtesat prej 100 euro, Haradinaj: Qeveria po arsyeton ligjin e pagave me lëmoshë, çka të bëjnë qytetarët që nuk punojnë?

Aktivitetet

Pastrimi i (Rrugeve, Lagjeve, Fshatrave)
Pastrimi i institucioneve (Komunale, Arsimore. Shendetesore)
Pastrimi i shtreterve te lumenjve
Eliminimi i deponive ilegale
Mbjellja e drunjeve dekorative ne disa zona te qytetit
Mbjellja e luleve ne disa zona te qytetit
Vendosja e kontiniereve te mbeturinave
Pastrimi i Pendes se Livocit dhe Perlepnices
Dita boterore e biciklisteve (Levizim pa vetura)
Hiking
Ligjerata ne shkollat fillore ( Te ruajme ambientin )
Me rendesi: Numri i aktiviteteve mund te ndryshoj gjate kohes se kampanjes. Data e aktivitetit ndryshon vetem ne raste te kushteve te veshtira klimatike.

Implementimi
22 Prill 2022 – E premte
Fillimi i kampanjes: Kampanja “Green & Clean” fillon me konference per shtyp ku do te behet hapja e saj, pastoj do te vazhdoj me aktivitete e parapara ne axhende per kete dite.

Orari i aktiviteteve
09:00 Konferenca per shtyp
09:00 Ligjerate (Ora e pare mesimore)
09:30 Pastrimi i Parkut te qytetit
09:30 Pastrimi i hapesirave te Institucioneve Komunale te Gjilanit
13:00 Mbjellja e drunjeve
20:00 Larja e Rrugeve

24 Prill 2022 – E diel
09:00 Levizim se bashku pa makina
( Biciklistet & Personat me nevoja te vecanta )

26 Prill 2022 – E marte
09:00 Pastrimi i Sheshit te Qytetit
10:00 Pastrimi i QKMF-se
13:00 Pastrimi i fshatit Velekince
16:00 Pastrimi ne shkollat fillore (Musa Zajmi dhe Mulla Idriz Gjilani)
28 Prill 2022 – E enjte
10:00 Pastrimi i zones Dardania
13:00 Pastrimi i fshatit Miresh
14:00 Pastrimi ne shkollat fillore (Selami Hallaqi dhe Nazim Hikmet)
16:00 Pastrimi i Kampausit te Shkollave te Mesme
29 Prill 2022 – E premte
10:00 Pastrimi i zones Dheu i Bardhe dhe Banja
13:00 Pastrimi i fshatit Bresalc
15:00 Mbjellja e luleve neper rreth-rrotullimet e qytetit
16:00 Pastrimi ne shkollat fillore (Rexhep Elmazi dhe Ibrahim Uruqi )
20:00 Larja e rrugeve
04 Maj 2022 – E merkure
10:00 Vendosja e kontiereve te mbeturinave
13:00 Pastrimi i Zones ( Kamnik dhe Bojanina )
14:00 Pastrimi i shkolles fillore (Thimi Mitko)
15:00 Mbjellja e drunjeve dekorativ Ne vetem nje zone
18:00 Te pikturojme natyren ( DKRS-se dhe Shkolla e Artit )
08 Maj 2022 – E diel
08:00 Hiking (Klubi Alpin Gjilani)
10:00 Elimini i deponis ilegale Perlepnice
11:00 Pastrimi i fshatit Perlepnice
13:00 Pastrimi i shkolles fillore ( Skenderbeu )
15:00 Pastrimi i Pendes se Perlepnices
10 Maj 2022 – E marte
10:00 Pastrimi i Pendes se Livocit te Eperm
12:00 Pastrimi i shkolles fillore ( Vatra e Diturise )
13:00 Pastrimi i fshatit te Livocit te Eperm
15:00 Eliminimi i Deponis Ilegale te Livocit te Eperm
13 Maj 2022 – E premte
10:00 Pastrimi i Varrezave te Qytetit
13:00 Elimini i deponise ilegale lagjja e 8-te
15:00 Pastrimi i QMF-ve ne fshatra
20:00 Larja e rrugeve
16 Maj 2022 – E hene
08:00 Pastrimi, rregullimi i ndricimit dhe mbjellja e drunjeve (Varrezat e Deshmoreve)
10:00 Pastrimi i QMF-ve te qytetit
13:00 Pastrimi i zones Rruga e Prishtines
15:00 Pastrimi i shkolles fillore (Sadullah Brestovci)
19 Maj 2022 – E enjte
08:00 Pastrimi i Varrezave te Deshmoreve
10:00 Pastrimi i fshatit Zheger
13:00 Eliminimi i deponis ilegale ne Zheger
15:00 Pastrimi i shkolles fillore (Agim Ramadani)
24 Maj 2022 – E marte
08:00 Pastrimi i Varrezave te Deshmoreve
10:00 Rregullimi i ndricimit dhe mbjellja e drunjeve (Varrezat e Deshmoreve)
13:00 Pastrimi i zones Rruga e Prishtines
15:00 Pastrimi i shkolles fillore (Sadullah Brestovci)
27 Maj 2022 – E premte
10:00 Elimini i deponis ilegale Zabel (Te pishat)
13:00 Pastrimi i zones Arberia, Rosaleta dhe Zabeli
15:00 Pastrimi i shkolles fillore (Abaz Ajeti)
20:00 Larja e rrugeve
29 Maj 2022 – E diel
08:00 Pastrimi i Kalase se Pogragjes
10:00 Pastrimi i Fshatit te Pogragjes
13:00 Pastrimi i shtratit te Lumit
15:00 Pastrimi i shkolles fillore (Liria)
31 Maj 2022 – E marte
08:00 Pastrimi i shtratit te lumit Uglar
10:00 Pastrimi i fshatit Uglar
15:00 Pastrimi i shkolles fillore (Sadullah Brestovci)
02 Qershor 2022 – E enjte
08:00 Pastrimi i Fshatit Malisheve
10:00 Pastrimi i Shkolles Fillore (Abdullah Tahiri)
13:00 Pastrimi i shtratit te lumit ne Malisheve
05 Qershor 2022 – E diel
08:00 Hiking (Klubi Alpin Gjilani)
15:00 Mbjellja e drunjeve dekorativ
18:00 Mbyllja e Fushates ( Konference per media )