Haxhiu fton deputetët ta mbështesin projektligjin për tërheqjen e 30% të Trustit: Është kërkesë e qytetarëve

HomeLajme

Haxhiu fton deputetët ta mbështesin projektligjin për tërheqjen e 30% të Trustit: Është kërkesë e qytetarëve

Haxhiu fton deputetët ta mbështesin projektligjin për tërheqjen e 30% të Trustit: Është kërkesë e qytetarëve Deputeti nga radhët e Partisë Demo

Ja kur do të mund t’i marrin mësimdhënësit gjilanas mjetet që burojnë nga kontrata kolektive
‘Devolli Corporation’ jep gjysmë milioni euro për Fondin e Sigurisë së Qeverisë Kurti
Për 24 orë, Policia dënoi mbi 1 mijë e 200 shoferë të cilët nuk respektuan rregullat e komunikacionit
Haxhiu fton deputetët ta mbështesin projektligjin për tërheqjen e 30% të Trustit: Është kërkesë e qytetarëve
Deputeti nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Bekim Haxhiu ka thënë se kërkesa për tërheqjen e mjeteve nga Trusti Pensional i Kosovës nuk është kërkesë e tij, por e qytetarëve të Kosovës.
Tutje, Haxhiu tha se është java vendimtare, duke i ftuar të gjithë deputet ta mbështesin këtë projektligj.
“Tërheqja e mjeteve nga Trusti pensional i Kosovës është kërkesë e qytetarëve dhe bazuar në këtë kërkesë të qytetarëve ne kemi proceduar plotësim ndryshimin e ligjit për fondin e kursimeve pensionale që do t’iu mundësonte qytetarëve tërheqjen e mjeteve deri në 30% nga kursimet e tyre në fondin pensional të kursimeve pensionale të Kosovës. Dhe tash është java vendimtare sa i përket kësaj çështje, votimit të këtij projektligji”, tha ai.
Tutje Haxhiu ka apeluar tek Kryesia e Kuvendit që ta procedoj për të enjten këtë projektligj,EO.
“Për shkak që projektligji është neglizhuar dhe prolonguar në komision për buxhet punë dhe transfere. Unë ftoj kryesinë ta procedojë për të enjten dhe pastaj ta shqyrtojmë. Ka edhe një pakënaqësi qytetare dhe po i ftoj deputetët e pushtetit që ta mbështesin këtë projektligj sepse të gjithë kuvendi jemi me votën e qytetarëve dhe të votojmë pro kërkesës së qytetarëve”, tha Haxhiu.