IKShPK paralajmëron qytetarët: Vaksinohuni tash për të mos marrë masa rigoroze në vjeshtë

HomeShëndeti

IKShPK paralajmëron qytetarët: Vaksinohuni tash për të mos marrë masa rigoroze në vjeshtë

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK) ka bërë një apel te qytetarët e vendit që të marrin vaksinën antiCOVID. Siç thuhet në

COVID-19, mbi një mijë raste aktive
1 i vdekur dhe 41 raste me COVID-19 në Kosovë
SHSKUK shpreh ngushëllime për oftalmologun Visar Huruglica: Humbje e madhe për komunitetin mjekësor

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK) ka bërë një apel te qytetarët e vendit që të marrin vaksinën antiCOVID.

Siç thuhet në postimin e tyre në Facebook, me vaksinim do ta kalojmë valën e re nga varianti Delta me sa më pak të sëmurë e sa më pak viktima.

“Asnjëra vaksinë që është në përdorim në Kosovë nuk përmban virus të gjallë që shkakton COVID-19. Kjo domethënë se nuk mund të sëmureni me COVID-19 nga vaksina”, thuhet në postimin e tyre.