Ka mjaftueshëm miell, Kosova nuk importonte nga Ukraina dhe Rusia

HomeLajme

Ka mjaftueshëm miell, Kosova nuk importonte nga Ukraina dhe Rusia

Kosova ka mjaftueshëm miell dhe se kapacitetet prodhuese të mullisëve në vend është për 5.5 milionë banorë. Kështu ka thënë kryetari i Shoqatës së

Gjilan: Gjoba për qytetarë që nuk po i respektojnë masat anti-covid
Labi i drejtohet Albin Kurtit me kërkesën për ta bërë Ministër të Shëndetësisë, thotë se është i gatshëm të punojë pa pagë
Lutfi Haziri: Unë dhe Shtabi i Emergjencave jemi vaksinuar me AstraZeneca, vaksinohuni e mos iu besoni teorive konspirative

Kosova ka mjaftueshëm miell dhe se kapacitetet prodhuese të mullisëve në vend është për 5.5 milionë banorë.

Kështu ka thënë kryetari i Shoqatës së Mullisëve të Kosovës, Muhamet Ferzi duke shtuar se gjatë vitit të kaluar asnjë kilogram grurë nuk është importuar nga Ukraina apo Rusia.

“Importi i grurit në Kosovë ka qenë nga vendet e afërta dhe po potencoj se asnjë kilogram grurë apo miell nuk është importuar nga Ukraina apo Rusia”, ka shtuar ai.

Sipas tij, miell në Kosovë ka edhe për tre muaj të tjerë.

“Miell ka mjaftueshëm të prodhuar. Ka sasi të konsiderueshme edhe për tre muaj të tjerë. Në kohën e kërkesë së madhe, këto produkte nuk blihen në markete”, ka përfunduar ai.

Po ashtu, Bashkim Zejnullahu nga kjo Shoqatë ka