Kjo ishte gjilanasja e parë që këndoi në Radio-Prishtinë para 60 vitesh

HomeShowbiz

Kjo ishte gjilanasja e parë që këndoi në Radio-Prishtinë para 60 vitesh

Dr Shevqet Mehmet, pos si mjek i zellshëm në profesionin e tij, ai është edhe një arkiv i madh i qytetit të Gjilanit. Në muzeun e tij privat, dr Sh

Bexhet Pacolli i ofron ndihmë Adriana Matoshit: Mos harro jam në dispozicionin tënd
Si qëndron e vërteta për ndarjen e Adriana Matoshit nga partneri i saj
Vit i bukur, por i vështirë – rrëfimi emocionues i Adriana Matoshit

Dr Shevqet Mehmet, pos si mjek i zellshëm në profesionin e tij, ai është edhe një arkiv i madh i qytetit të Gjilanit.

Në muzeun e tij privat, dr Shevqet ruan mijëra eksponate me vlera të jashtëzakonshme historike, shkruan gazeta online Mediafokus.info.

Kjo foto, për shembull, dëshmon se kush ishte solistja e parë nga Gjilani, e cila në vitet e `60-ta kishte kënduar në Radio-Prishtinë.

Poshtë fotos është shkruar kjo legjendë nga dr Shevqeti: Fatimja e Medinagëve, gjilanasja që e para këndoi për Radio-Prishtinën. Shpërngulet në Stamboll në vitin 1967.

Makfire Uzunalic ka shtuar në një koment: I lumte Fatmes, qe asnjeher nuk i haroj traditat e qytetruara te gjilanasve ne ruajtjen dhe kultivimin e traditave pozitive te tyre, me shume dashuri dhe sinqeritet./mediafokus.info