Kosova pa sistem të mbrojtjes kundër breshërit, para luftës kishte 110 pika të tilla

HomeLajme

Kosova pa sistem të mbrojtjes kundër breshërit, para luftës kishte 110 pika të tilla

Kosova ende nuk ka sistem funksional të vetin kundër breshrit, derisa një sistem të tillë e kishte aktiv para luftës, shkruan Gazeta Metro. Stuhitë

Zemaj tallet me shumicën: Erdh Albini tash ua bën votat
Qëndron Kastrati: Krejt i kemi pasë kundër edhe kemi dalë të parët
NATO thërret Rusinë t’i japë fund menjëherë luftës në Ukrainë

Kosova ende nuk ka sistem funksional të vetin kundër breshrit, derisa një sistem të tillë e kishte aktiv para luftës, shkruan Gazeta Metro.

Stuhitë e fuqishme që po kalojnë këtë vend në Kosovë, ka bërë që të shkaktojë dëme të mëdha materiale por edhe në njerëz.

Sipas të dhënave në territorin e Kosovës, para vitit 1999 kanë qenë funksionale diku rreth 110 pika lansuese të raketave për mbrojtje kundër breshërit.

Ky sistem ka funksionuar me anë të një radari, që tash në Kosovë është jashtë funksioni.

Ekspertët kosovarë të meteorologjisë më herët kanë thënë se një sistem i tillë Kosovës i kushton diku rreth 3 milionë euro. Derisa është ngritur nevoja që Kosova të ketë një sistem të mbrojtjes në sistemin e radarëve doppler, që një radar është i nevojshëm për aviacionin dhe bujqësinë.

Më herët është dhënë edhe ideja që Kosova të mbrohet me anë të rrjetave por diçka është e pamundur që i gjithë territori i Kosovës rreth 11 mijë kilometra katrorë të mbrohet me rrjeta.

Mungesa e radarëve po shihet si dëm i madh për bujqit por edhe për vetë shtetin.

Përgjatë ditëve në vazhdim në Kosovë pritet të mbizotërojë mot me reshje dhe stuhi, andaj ka edhe rekomandime për mbrojtje ndaj tyre.