Kryeministri Kurti fton afaristët gjermanë të investojnë në Kosovë

HomeLajme

Kryeministri Kurti fton afaristët gjermanë të investojnë në Kosovë

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti së bashku me ministren e Ministrisë së Ekonomisë, Artane Rizvanolli dhe ministren e Ministrisë së In

Nga pakujdesia vozitësi godet dy këmbësore
Mbi 50 për qind e kosovarëve të gatshëm ta lënë vendin
Sporti dhe Kultura sot na bashkoi me bizneset, për të rinjët e Gjilanit

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti së bashku me ministren e Ministrisë së Ekonomisë, Artane Rizvanolli dhe ministren e Ministrisë së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, i kanë takuar dhe kanë bashkëbiseduar me grupin prej 50 ndërmarrësish të rinj nga Gjermania, të cilët po qëndrojnë për vizitë në Kosovë.

Sipas një njoftimi, Kurti i shprehu mirëseardhje dhe i njoftoi ata për indikatorët pozitivë ekonomikë, që t’i sigurojë që ia vlen të investojnë në Kosovë, dhe se investimi dhe biznesi i tyre, edhe do të këtë sukses edhe do të jetë i qëndrueshëm.

Duke theksuar rëndësinë që ka sundimi i ligjit dhe stabiliteti institucional e politik për investuesit potencialë, ai tha se stabiliteti në Kosovë është si kurrë më parë, sepse me një Qeveri që ka shumicën parlamentare bëhen të mundura reformat në drejtësi dhe në ekonomi.

“Edhe në fusha të tjera të rëndësishme po ecim përpara, si për shembull krijimi i Gjykatës Komerciale – për të menaxhuar në mënyrë të drejtë dhe të paanshme mosmarrëveshjet eventuale të biznesit, dhe për të parandaluar korrupsionin”, tha kryeministri Kurti.

Ai u foli afaristëve gjermanë për Parkun e Inovacionit dhe Trajnimit në Prizren – një projekt gjermano-kosovar, që për Qeverinë ka rëndësi të veçantë.

Prandaj këtë vit Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë do ta mbështesë sërish me 3 milionë euro, e që, siç tha kryeministri, padyshim se do të ndikojë në fuqizimin e ekosistemit inovativ. /Telegrafi/