Kurti: Pas 7 vitesh po ia rikthejmë Trepçës atë që padrejtësisht i është privuar

HomeLajme

Kurti: Pas 7 vitesh po ia rikthejmë Trepçës atë që padrejtësisht i është privuar

Sot është rihapur terminali doganor i Trepçës në Mitrovicë Kryeministri i vendit, Albin Kurti, i cili po merr pjesë në këtë ceremoni ka thënë që te

Sot është rihapur terminali doganor i Trepçës në Mitrovicë

Kryeministri i vendit, Albin Kurti, i cili po merr pjesë në këtë ceremoni ka thënë që terminali është rikthyer aty ku e ka vendin dhe duke theksuar se kjo është një ditë e rëndësishme për të gjithë.

“Është një e arritur që na ndihmon të gjithëve edhe shtetin e Kosovën e Trepçën edhe doganat, por në veçanti ndihmon të bërit biznes. Për bizneset një kosto e panevojshme hiqet dhe në këtë mënyrë ato do të mund të funksionojnë më lirë e më mirë edhe për të mirën e tyre, por edhe të qytetarëve të vendit. Nga viti 2003 deri në 2014, terminali doganor ka qenë në hapësirën e Trepçës”.

Kurti tutje ka thekusar se pas 7 vitesh – Trepçës po i rikthehet ajo që padrejtësisht i është privuar.

“Padrejtësisht e çuditërisht kjo hapësirë i është privuar Trepçës për terminal doganor dhe i është dhënë një privati jashtë zonës së Trepçës. Me këtë rast çmimi është shtrenjtuar në 40 euro për maune. Në këtë mënyrë kanë humbur bizneset, ka humbur Trepça dhe ka fituar një privat”.

“7 vjet më vonë ne po e bëjmë këtë hapje të terminalit doganor në hapësirën e Trepçës dhe po e rikthejmë në Trepçë atë që gjithmnonë i ka takuar dhe po e korrigjojmë një dëm të bërë para 7 vitesh. Asokohe, 24 punëtorë kanë punuar në terminalin doganor dhe ata automatikisht patën ngelur pa punë atëherë kur e patën nxjerrë jashtë kësaj hapësire terminalin doganor”, u shpreh Kurti.