Kurti: Rrezikojmë luftë, pas Serbisë qëndron Putini

HomeLajme

Kurti: Rrezikojmë luftë, pas Serbisë qëndron Putini

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në një intervistë për gazetën italiane “La Repubblica” u shpreh se ekziston rreziku për një konflikt të ri mes Ko

Drejtori i policisë bullgare: 50 pasagjerët në autobusin që u dogj ishin me origjinë shqiptare
Targat mbulohen me afishe, largohet policia
Motoçiklisti në Gjilan godet këmbësorin, e bën për spital

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në një intervistë për gazetën italiane “La Repubblica” u shpreh se ekziston rreziku për një konflikt të ri mes Kosovës dhe Serbisë.

Sipas tij ky qëndrim vjen meqë pas Serbisë qëndron lideri rus, Vladimir Putin, edhe rreziku për konflikt mbetet i lartë.

“Rrezikojmë luftë. Pas Serbisë është Putini. Nuk do të thosha se rreziku është shumë i madh, sepse ne kemi edhe një kontingjent të NATO-s këtu, por sigurisht që është i lartë. Ne jemi një demokraci që kemi një autokraci në kufij”, tha Kurti.