Ky është 20 vjeçari i cili sulmoi zyrtarët Policor në Gjilan

HomeLajme

Ky është 20 vjeçari i cili sulmoi zyrtarët Policor në Gjilan

Dje u raportua se pas mesnatës së 4 korrikut, dy persona kanë ofenduar dhe më pas kanë sulmuar zyrtarët policorë në Gjilan. Dy të dyshuarit janë ar

E moshuara nga Gjilani, e cila ndërroi jetë dy javë pas aksidentit nga një motoçiklist, ishte liruar nga spitali disa ditë më parë
Mbi 2 mijë persona kanë hequr dorë nga shtetësia e Kosovës brenda gjashtë mujorit të parë të këtij viti
Kryetari Hyseni sot priti në takim Zëvendëskryeministrin Besnik Bislimi dhe Ministrin e MAPL-së Elbert Krasniqi

Dje u raportua se pas mesnatës së 4 korrikut, dy persona kanë ofenduar dhe më pas kanë sulmuar zyrtarët policorë në Gjilan.

Dy të dyshuarit janë arrestuar, ndërkaq policët e lënduar kanë pranuar tretman mjekësor.

Mësohet se njëri nga të dyshuarit i cili kishte pasur problem edhe para disa muajve me Policinë është Alvin Isufi, i cili kishte goditur me grusht një zyrtar policor dhe për këtë rast ishte dënuar vetëm me para.

Ky është rasti i dytë brenda vitit që i njejti person sulmon zyrtarët Policor, prandaj Gjykata Themelore në Gjilan ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Gjilanit, duke i caktuar masën e paraburgimit prej 30 ditë të pandehurit Alvin Isufi.

Ky është njoftimi i plotë i Gjykatës Themelore në Gjilan :

Ekziston dyshimi i bazuar se më datë 04.07.2021, në ora 00:15 minuta, në rrugën “Muharrem Ibrahimi”, në Gjilan, i pandehuri ka sulmuar personat zyrtarë gjatë kryerjes së detyrës zyrtare lidhur me sigurinë e përgjithshme të rëndit publik, ashtu që deri sa të dëmtuarit – zyrtarët policorë F. S. dhe G. A., kishin kërkuar nga A. I.(2) që të largonte veturën dhe i kishin kërkuar dokumentet e nevojshme për qarkullim në rrugë publike, në ato momente ka ndërhyrë i pandehuri A. I.(1), i cili i kishte thënë vëllait të tij A. I.(2) që të mos i dëgjonte urdhrat e zyrtarëve policorë dhe kishin shtyrë të njëjtit, duke i fyer me fjalë të rënda, e më pas edhe i sulmojnë me duar, me ç’rast zyrtarët policorë detyrohen që të kërkojnë tretman mjekësor.

Me këto veprime, i pandehuri A. I.(1) dyshohet se ka kryer veprën penale “sulm ndaj personit zyrtar gjatë kryerjes së detyrës zyrtare” vepër e sanksionuar me Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Gjyqtarja e procedurës paraprake në Departamentin e Përgjithshëm, ka vlerësuar se qëndrojnë arsyet ligjore për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurit, pasi që aplikimi i masave të tjera do të ishte i pamjaftueshëm për zbatimin sa më suksesshëm të procedurës penale.