Largohet edhe i moshuari i fundit, mbyllet zyrtarisht qendra “Orenda”

HomeLajme

Largohet edhe i moshuari i fundit, mbyllet zyrtarisht qendra “Orenda”

Nga sot është mbyllur qendra e të moshuarve “Orenda” në Pejë. Mbylljen e saj e kanë konfirmuar zyrtarë të kësaj qendre, të cilët kanë thënë se janë të

Zgjerohet skema e shtesave për fëmijët e lindur nga 2015-a e tutje
Në Gjilan arrestime për përdorim të armës apo mjetit të rrezikshëm
“Së bashku kundër Perëndimit”, mediumi serb raporton për tubim pro Rusisë edhe në veri të Kosovës

Nga sot është mbyllur qendra e të moshuarve “Orenda” në Pejë. Mbylljen e saj e kanë konfirmuar zyrtarë të kësaj qendre, të cilët kanë thënë se janë tërhequr të gjithë të moshuarit dhe tashmë kjo qendër është e mbyllur.

Kujtojmë se javën e kaluar Ministria e Financave ka revokuar licencën për shtëpinë e të moshuarve “Orenda”, pas rastit të dhunës ndaj një të moshuare nga infermieret e kësaj qendre.

“Pas publikimit të pamjeve të sulmit fizik ndaj të moshuarës në subjektin ‘Orenda’ në Pejë, Njësia e Inspektimit të Shërbimeve Sociale ka bërë inspektimin e menjëhershëm të vendit të ngjarjes, si dhe intervistimin e stafit të qendrës dhe dëshmitarëve të rastit.

Me përmbylljen e raportit të inspektimit, i njëjti i është dorëzuar sot Komisionit Licencues, i cili ka mbajtur një takim urgjent, ku është marrë vendim që subjektit ‘Orenda’ t’i revokohet licenca për ofrimin e shërbimeve sociale”, thuhet në njoftimin e Ministrisë.