Me të njëjtën ilaç ishte trajtuar edhe Donald Trump

HomeShëndeti

Me të njëjtën ilaç ishte trajtuar edhe Donald Trump

Swissmedic ka miratuar ilaçin Roche Ronapreve për trajtimin e Covid-19. Ronapreve u jepet në mënyrë intravenoze pacientëve në rrezik si dhe është ilaç

Raporti i fundit i MSH-së: 22 të vdekur brenda 24-orëve
Mos interesimi për vaksinim rritë mundësinë për një valë të re të COVID-19 në Kosovë
Besnik Bislimi: Arben Vitia punon nga 16 orë në ditë

Swissmedic ka miratuar ilaçin Roche Ronapreve për trajtimin e Covid-19. Ronapreve u jepet në mënyrë intravenoze pacientëve në rrezik si dhe është ilaç parandalues ndaj Covid-19.

Preparati Roche përbëhet nga dy antitrupa të ndryshëm dhe administrohet në mënyrë intravenoze, shkruan Indeksonline.

Ronapreve është ilaçi i parë i miratuar në Zvicër që mund të përdoret për të parandaluar Covid-19.

Ronapreve ul rrezikun e shtrimit në spital dhe vdekjes tek shumë pacientë. Ronapreve u jepet të rriturve dhe adoleshentëve mbi 12 vjeç.

Roche e dorëzoi aplikacionin për miratim në mars të këtij viti dhe miratimi është bërë sot. Me të njëjtën ilaç ishte trajtuar edhe Donald Trump.