Mërgimtari la Gjermaninë dhe erdhi për të investuar në Kosovë

HomeLajme

Mërgimtari la Gjermaninë dhe erdhi për të investuar në Kosovë

Pas 15 vitesh në Gjermani, Sherif Bytyqi vendosi të kthehej në Kosovë për të punuar punën e njejtë që bënte në Gjermani. Ai kudesej atje për rregulli

Pas 15 vitesh në Gjermani, Sherif Bytyqi vendosi të kthehej në Kosovë për të punuar punën e njejtë që bënte në Gjermani.

Ai kudesej atje për rregullimin e kopshteve e të njejtën përvojë e solli edhe në vendlindjen e tij në Drenoc të Klinës.

Me punën që bën ai çdo vit arriti të shtonte numrin e punëtorëve e të hapësirës.

Tani në 16 hektarë tokë ai ka arritur të kultivojë 2 milionë lloje të ndryshme.

“14 vite kam qëndrim në Gjermani, punova në të njëjtin profesion. Në vitin 2000 menjëherë pas luftës, u ktheva në Kosovë dhe fillova me pak punë, kështu gradualisht e zgjerova edhe hapësirën e hektarëve”, tha ai për KTV.

Bujqësia ka qenë traditë edhe e prindërve të tij. E ky ishte motiv që ai të kthehej në Kosovë për të investuar.

“Prindërit i kam pasur bujq, por kanë pas pasuri të mëdha në parcela dhe kur shkova në Gjermani mendova me vete pse nuk po e bëjmë të njëjtën gjë edhe në Kosovë dhe kështu u ktheva për t’i punuar tokat të parëve të mi” , tregon Sherifi.

Ndonëse nuk e kishte menduar ndonjëherë se do të arrinte këtë sukses, Sheriri thotë se tani kapacitetet e fidanishtes janë rritur dhe synim ka që të jetë një nga eksportuesit më të mëdhenj të fidanëve.

“Kur u ktheva nga Gjermania nuk e kam menduar asnjëherë se kështu do të kem sukses, ia kam lënë kohës dhe shpresoj që kështu të vazhdoj edhe në vitet e ardhshme. Për momentin kam 16 punëtorë, jemi po ashtu unë, vëllai dhe djali im që e bëjmë këtë punë, e duam dhe nuk pushojmë, sepse gjatë tërë vitit jemi në prodhim”, shtoi ai.

Sherifi aktualisht ka marrëveshje me vende të rajonit e të Evropës ku po i eksporton fidanët e kultivuara nga fidanishtja e tij.