Ministri Hekuran Murati: Rreth 26 mijë familje sot do të marrin dyfishin e vlerës së socialit

HomeLajme

Ministri Hekuran Murati: Rreth 26 mijë familje sot do të marrin dyfishin e vlerës së socialit

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka njoftuar se sot rreth 26 mijë familje që janë në skemën e ndihmës sociale, do të marri

Kosovarët ‘merakli’ të mbajtjes së armëve pa leje, sillen lirshëm me to
Latifi paralajmëron mbylljen e shkollave, nëse përkeqësohet situata me COVID-19
Statistikat e fundit për emigrimin alarmojnë vendin, Kosova rrezikon të mbetet nën 1 milion banorë

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka njoftuar se sot rreth 26 mijë familje që janë në skemën e ndihmës sociale, do të marrin dyfishin e vlerës së socialit.

Dyfishimi i vlerës vjen pas miratimit të pakos mbështetëse, ku u vendos edhe për ndarjen e 100 eurove gjatë muajit prill, për punëtorët e sektorit privat, atij publik, studentët dhe pensionistët.

“Me datën 15 prill, shtesa prej 100 euro u është shpërndarë rreth 280 mijë pensionmarrësve.  Ndërsa sot, në kuadër të pakos mbështetëse, rreth 26 mijë familje në skemën e ndihmës sociale do të marrin dyfishin e vlerës, tashmë të rritur.  Çdoherë në mbështetje të qytetarëve!”, ka shkruar Murati.