Mosliberalizimi i vizave, sot debatohet në Kuvend

HomeLajme

Mosliberalizimi i vizave, sot debatohet në Kuvend

Kuvendi i Kosovës sot nga ora 13:00 do të mbajë vazhdimin e seancave plenare ku në rend dite janë shtatë pikat e papërfunduara nga 21 korriku dhe dy p

Rreth 120 milionë euro do t’iu rimburësohen qytetarëve në 5 vitet e ardhshme për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti
Policia konfiskon narkotikë në Gjilan, arrestohet një person
PDK përkujton masakrën e Llashticës

Kuvendi i Kosovës sot nga ora 13:00 do të mbajë vazhdimin e seancave plenare ku në rend dite janë shtatë pikat e papërfunduara nga 21 korriku dhe dy pikat e seancave të 28 e 29 korrikut.

Në rend dite do të jetë edhe votimi i propozim-rezolutës për adresimin e rritjes së çmimeve.

Gjithashtu në rend dite është edhe debati paralamentar në lidhje me mos liberalizimin e vizave nga BE-ja për Kosovën.

Rendi i ditës:

I. Pikat e papërfunduara nga seanca plenare, e mbajtur më 21 korrik 2022:

10. Votimi i propozim-rezolutës për adresimin e rritjes së çmimeve,

11. Shqyrtimi i raportit vjetor të Agjencisë për Informim dhe Privatësi për vitin 2021,

12. Shqyrtimi i raportit vjetor të Ndërmarrjes Publike Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut – KOSTT për vitin 2021,

13. Shqyrtimi i vendimit të Qeverisë së Kosovës për hartimin e Planit Hapësinor të Kosovës,

14. Shqyrtimi i vendimit të Qeverisë së Kosovës për hartimin e Planit Hapësinor për Parkun Kombëtar “Sharri”,

15. Ratifikimi i anëtarit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë të Agjencisë Kosovare të Akreditimit,

16. Debat parlamentar në lidhje me mos liberalizimin e vizave nga BE-ja për Kosovën.

II. Pikat e papërfunduara nga seanca plenare, mbajtur më 28 dhe 29 korrik 2022:

9. Votimi në lexim të dytë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për themelimin e Fondit Kosovar për Garanci Kreditore,

12. Shqyrtimi i raportit vjetor të Agjencisë për Ndihmë Juridike Falas për 2021.