Ndahen 1.7 milionë euro për mbështetjen e këtyre bizneseve

HomeLajme

Ndahen 1.7 milionë euro për mbështetjen e këtyre bizneseve

Qeveria ka ndarë 1.7 milionë euro për mbështetjen e bizneseve fillestare dhe atyre ekzistuese, raporton Gazeta Express. Vendimi u mor në kuadër të

Zhegra me shenjë të panevojshme trafiku (VIDEO)
Qentë vërshojnë qytetin e Gjilanit
Thirrja e çuditshme e komunës së Gjilanit: Mos dilni shumë, lejoni hapësirë mërgimtarëve

Qeveria ka ndarë 1.7 milionë euro për mbështetjen e bizneseve fillestare dhe atyre ekzistuese, raporton Gazeta Express.

Vendimi u mor në kuadër të zbatimit të masës 1.7 të Pakos së Ringjalljes Ekonomike, për skemat e granteve për zanatet.

“Me qëllim të adresimit të shkallës së lartë të papunësisë në vend si dhe aftësimit profesional në zanate, do të mbështesim me grante për vetëpunësim të gjithë ata që janë të gatshëm të mësojnë aftësi të reja, për të cilat do të çertifikohen. Vlera e këtyre granteve arrin shumën deri në 3,000 euro, ku granti do të mbulojë blerjen e pajsijeve dhe themelimin e biznesit, pas përfundimit të trajnimit me sukses dhe çertifikimit”, thuhet ndër tjerash në masën 1.7 të PRE.

Mjetet për këtë, Ministria e Financave do t’ia transferojë Ministrisë së Zhvillimit Rural.