Ndarja e 100 eurove, kur pritet t’i marrin punëtorët e sektorit privat

HomeLajme

Ndarja e 100 eurove, kur pritet t’i marrin punëtorët e sektorit privat

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ditë më parë kishte hapur formën e aplikimit për mbështetje për punëtorët që nuk marrin pagë nga buxheti

Kurti: Duam marrëveshje ligjërisht të obligueshme Kosovë-Serbi
Gastronomët thërrasin protestë para Qeverisë
Dorëzohet ZRRE: Do ta zbatojmë vendimin e Apelit për anulimin e tarifave

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ditë më parë kishte hapur formën e aplikimit për mbështetje për punëtorët që nuk marrin pagë nga buxheti i shtetit.

Sipas MFPT-së, kusht për kualifikim për mbështetje nga kjo masë është që punëtori të ketë qenë i deklaruar si i punësuar.

“Kusht për kualifikim për mbështetje nga kjo masë është që punëtori të ketë qenë i deklaruar si i punësuar në periudhën tatimore shkurt 2022”, thekson MFPT-ja, shkruan Telegrafi.

Po ashtu, ministria thekson se punëtorët që janë deklaruar më vonë se kjo periudhë tatimore, ndarja e këtyre mjeteve do t’i marrin në fund të muajit qershor.

Ndërsa, ata që kanë pagë më të lartë se 1,000 euro dhe punëtorët që nuk kanë qenë të regjistruar në muajin shkurt, nuk mund të përfitojnë këto subvencione nga shteti.

“Punëtorët të cilët janë deklaruar nga punëdhënësi në periudhën tatimore mars 2022, mund të aplikojnë, mirëpo subvencionin do të mund ta përfitojnë vetëm pasi të jenë deklaruar edhe për periudhat tatimore prill dhe maj, që nënkupton se subvencionin do të mund ta marrin në fund të muajit qershor 2022”, thuhet në njoftimin e ministrisë.

Kjo ministri thekson se të punësuarit që dëshirojnë ta verifikojnë se a janë të kualifikuar për këtë subvencionim, duhet t’i kontrollojnë të dhënat e tyre në Administratën Tatimore të Kosovës.

Ministria bënë të ditur se të punësuarit e sektorit publik që marrin pagë nga buxheti i shtetit nuk kanë nevojë të aplikojnë sepse subvencionin do ta marrin me pagën e muajit prill.

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e fundit ka marr vendim që për muajin prill, pensionistëve, punëtorëve të sektorit privat e publik dhe studentëve do t’iu ndahen nga 100 euro.