Në shtator pritet të prezantohet një karikues unik

HomeTeknologji

Në shtator pritet të prezantohet një karikues unik

Në shtator, Komisioni Evropian do të paraqesë një ligj që prezanton një karikues të vetëm për telefonat inteligjentë dhe pajisjet e tjera elektronike

Në shtator, Komisioni Evropian do të paraqesë një ligj që prezanton një karikues të vetëm për telefonat inteligjentë dhe pajisjet e tjera elektronike në të gjithë Bashkimin Evropian.

Nisma është më shumë se dhjetë vjeç dhe dikur kishte mbështetjen e fortë të Guenter Verheugen në kohën kur ai ishte Komisioneri Evropian për Industrinë dhe Sipërmarrjen nga viti 2004 në 2010. Në atë kohë, megjithatë, vetëm rezultate modeste u arritën.

Në vitin 2020, Parlamenti Evropian votoi me një shumicë të madhe në favor të futjes së një ngarkuesi standard të vetëm për telefonat celularë, i cili shpjegohet me arsye mjedisore dhe nevojat e përdoruesve.

Komisioni Evropian tani po përgatit një draft të ligjit përkatës, thanë burime pranë komisionit, siç raportohet nga portali i Brukselit EURACTIV.com.

Një veprim i tillë do të godiste Apple, prodhuesin e iPhone, më shumë se konkurrentët e tij, pasi Apple përdor kabllo me një lidhës Lightning, në krahasim me pajisjet Android që përdorin një lidhës USB.