Osmani: Pagat dhe taksat në Kosovë janë të ulëta

HomeLajme

Osmani: Pagat dhe taksat në Kosovë janë të ulëta

Në një intervistë për mediumin Bangkok Post, presidentja e vendit Vjosa Osmani ka thënë se kostoja e punës në Kosovë është më e ulëta në rajon. Sip

Ka ndërruar jetë Dr. Mevlyde Ilijazi
Kjo fundjavë pritet të sjellë reshje bore në Kosovë
Zvicra e dëbon sportistin kosovar, e dënon edhe me burgim

Në një intervistë për mediumin Bangkok Post, presidentja e vendit Vjosa Osmani ka thënë se kostoja e punës në Kosovë është më e ulëta në rajon.

Sipas Osmani, Kosova nuk është vetëm vendi më i ri në Evropën Jugore për nga mosha, por edhe më i riu për sa i përket popullsisë.

Osmani po ashtu ka thënë se gjysma e kosovarëve janë nën moshën 25 vjeçare.

“Pra, potenciali ynë njerëzor është numër një, sepse ne nuk jemi vetëm të rinj, por jemi të aftë për teknologjinë, shumëgjuhësh, shumë të aftë dhe të arsimuar.Pagat dhe taksat janë të ulëta dhe vendi ynë është konkurrues në rajon. Mbështetja ligjore për investimet e huaja është e sigurt”, është shprehur Osmani.

Po ashtu Osmani është shprehur se Kosova ndodhet në zemër të Evropës, ku lidhja mund të ndihmojë operatorët e biznesit të zgjerojnë biznesin e tyre në fusha të ndryshme — prodhim, prodhim, paketim, tekstile, shërbime dhe arsim, energji të rinovueshme, teknologji të informacionit dhe komunikimi