Paralajmërohet ngritje e çmimeve në Kosovë: Dogana njofton se nuk ka import të madh nga Rusia e Ukraina

HomeLajme

Paralajmërohet ngritje e çmimeve në Kosovë: Dogana njofton se nuk ka import të madh nga Rusia e Ukraina

Ekonomistët në Kosovë kanë paralajmëruar ngritje të çmimeve, ndërsa Dogana ka njoftuar se nuk ka import të madh nga Rusia e Ukraina, transmeton Gazeta

Kompanitë ankohen për rezerva, por për dy muaj në Kosovë u importuan 30 milionë litra naftë
Arbëreshë Kryeziu Hyseni:Universiteti i Gjilanit të trajtohet me seriozitet sepse fundja ata që po pësojnë dhe pa fajin e tyre, janë studentët
Magbule Xhemaili, fituese e Çmimit Blerës të Galerisë “Peneli i Flakës 2022”

Ekonomistët në Kosovë kanë paralajmëruar ngritje të çmimeve, ndërsa Dogana ka njoftuar se nuk ka import të madh nga Rusia e Ukraina, transmeton Gazeta Metro.

Afër 100 milionë euro Kosova ka import nga Rusia e Ukraina në vitin 2021.

Por si do të ndikojë kjo luftë në ekonominë kosovare, konkretisht në importin e mallrave?

Adriatik Stavileci nga Dogana e Kosovës njoftojnë se nuk ka vend për shqetësim në këtë fushë pasi që vlera e importit s’është aq e lartë.

E që vetëm në muajin e parë të vitit 2022, kjo është vlera monetare e produkteve. Mirëpo si do të ndikojë lufta në Ukrainë në shtetet e Evropës e në Kosovë, tregon ekonomisti Erton Bega.

Ndryshe, ditëve të fundit është paralajmëruar rritje e çmimit të naftës e të miellit.