Paralajmëron pulmologu kosovar: Nuk përjashtohet mundësia që të kthehet virusi

HomeLajme

Paralajmëron pulmologu kosovar: Nuk përjashtohet mundësia që të kthehet virusi

Pulmologu Flamur Marku ka bërë të ditur se në Klinikën Pulmologjike janë të shtruar 66 pacientë, prej tyre mbi 20 në gjendje Post-Covid. Megjithatë

Qeveria miraton Projektligjin e Byrosë Shtetërore për Verifikimin dhe Konfiskimin e Pasurisë së Pajustifikueshme
Komnadanti i ri i KFOR-it Turk viziton Spitalin e Përgjithshëm Gjilan
Kryetarët e komunave kërkojnë të paguhen sa deputetët dhe ministrat

Pulmologu Flamur Marku ka bërë të ditur se në Klinikën Pulmologjike janë të shtruar 66 pacientë, prej tyre mbi 20 në gjendje Post-Covid.

Megjithatë, ai tha se 50 pacientë po trajtohen me oksigjenoterapi për shkak të probleme klinike pulmonare, pneumonisë apo edhe kancer të mushkërive.

Doktor Marku foli edhe për mundësinë e rritjes së rasteve me Covid-19.

“Nuk përjashtohet mundësia që të kthehet virusi duke u parë raportet që vijnë nga vendet më të zhvilluara që kanë një numër te madh të rasteve. E vetmja mundësi e mirë është që pacientët që janë të vaksinuar e përjetojnë në formën më të lehtë të mundshme pa komplikime pulmonare tani më është e mundur edhe doza e tretë e vaksinës. Ata pacient që hyjnë në grupin e riskut duhet të vaksinohen me dozën e tretë që të mbajmë një titër të lartë të antitrupave dhe po që se prekemi prej virusit apo të gjitha formave që tani më janë në botë do të kemi më pak komplikime dhe nevojë për hospitalizim”, tha Marku për EO.