PZAP ka pranuar 46 ankesa me pretendimet se ka pasur parregullsi në ditën e votimit

HomeLajme

PZAP ka pranuar 46 ankesa me pretendimet se ka pasur parregullsi në ditën e votimit

Brenda një dite, 46 ankesa janë dorëzuar në Panelin Zgjedhor të Ankesave dhe Parashtesave (PZAP) me pretendimet se ka pasur parregullsi në procesin zg

Këshilla nga avokati: Si të marrësh vizë për bashkimin familjar në Gjermani
Nxënësit e Gjimnazit “Xhavit Ahmeti” në Gjilan sot nuk kanë zhvilluar mësimin shkaku i ftohtit në shkollë
Përfundon numërimi i votave në Vushtrri, PDK e para në komunën e qeverisur nga LDK-ja

Brenda një dite, 46 ankesa janë dorëzuar në Panelin Zgjedhor të Ankesave dhe Parashtesave (PZAP) me pretendimet se ka pasur parregullsi në procesin zgjedhor.

Ankesat janë paraqitur nga individ, subjekte politike, kandidat për anëtar të Kuvendeve Komunale. Ankesat e bërë do të shqyrtohen dhe vendosen nga PZAP brenda afatit ligjor prej 72 orëve.

Ja njoftim i plotë i PZAP-së.

Njoftim lidhur me ankesat e pranuara në PZAP për ditën e Zgjedhjeve Lokale të datës 17 tetor 2021

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa – PZAP, nga ora 19:00 datë 17.10.2021, deri në ora 19:00 datë 18.10.2021, në afatin prej njëzetekatër (24) orëve nga mbyllje e Qendrave te Votimit ka pranuar 46 ankesa, me pretendimet se ka pasur parregullsi në ditën e votimit.

Ankesat janë paraqitur nga individ, subjekte politike, kandidatë për anëtar të Kuvendeve Komunale, të cilat do të shqyrtohen dhe vendosen nga PZAP-i brenda afatit ligjor prej 72 orëve.

Natyra e ankesave të paraqitura kanë qenë: Thyerje e heshtjes Zgjedhore – Sponsorizim i postimeve me përmbajtje elektorale në FB, Thirrje për të votuar përmes SMS-ve, Thirrje për të votuar përmes rrjetit social FB, Vendosja e posterit në afërsi të Qendrave të Votimit, Postim i një fotografie me përmbajtje elektorale në rrjetin social në FB, Shpërndarje e videove, fotove me përmbajtje elektorale në rrjetin social FB, Thyerje e heshtjes zgjedhore – thirrje për të votuar nëpërmjet postimit të fotos se fëmijëve ne rrjete sociale Instagrami, nuk i është mundësuar votimi në VV, ankesa për shkak të mungesës së votave, parregullsi në vendvotime, parregullsi gjatë numërimit të votave nga ana e KVV-ve, grumbullimi i njerëzve si presion ndaj votuesve për të votuar subjektin e caktuar politik, fletëvotime te pavulosura etj /2LONLINE.com/