Qeveria e Kosovës parasheh rritje tatimi për pagat mbi 450 euro

HomeLajme

Qeveria e Kosovës parasheh rritje tatimi për pagat mbi 450 euro

192 euro më shumë do të pagujanë tatim qytetarët e Kosovës që kanë të ardhura vjetore 5400 euro apo mujore 450 euro. Kjo parashihet me projektligjin e

Murati: Me rishikimin e buxhetit do të mundësohen 420 milionë euro për ringjalljen ekonomike
Haliti: Norvegjezët e kanë pritë mirë Albin Kurtin se e kanë edhe dhëndër
Kuvendi miraton Rezolutën kundër referendumit të Serbisë në Kosovë

192 euro më shumë do të pagujanë tatim qytetarët e Kosovës që kanë të ardhura vjetore 5400 euro apo mujore 450 euro. Kjo parashihet me projektligjin e ri për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që përcaktojnë shumën e benifiscionit në lartësi të pagës minimale, procedurat e caktimit të pagës minimale si dhe shkallët tatimore në të ardhurat personale vjetore.

Në prezantimin e këtij projektligji kryeministri dhe ministry I financave u fokusuan te ndryshimet e tatimeve në të ardhurat vjetore deri në 3000 euro e ku do të jetë 0% tatim por nuk përmendën fare ndryshimet për pagat më të larta . Zoom.al ka siguruar projektligjin ku sipas nenit 6. Pika 1.2, për të ardhurat e tatueshme mbi 3.000 euro deri në 5400 euro do të ketë 8% tatim, ndërsa mbi 5400 euro, 10% tatim dhe 192 euro.