Qeveria ka kohë deri në orën 16:00 për projektligjin për tërheqjen e parave nga Trusti

HomeLajme

Qeveria ka kohë deri në orën 16:00 për projektligjin për tërheqjen e parave nga Trusti

Qeveria e Kosovës ka kohë deri në ora 16:00 të japë një mendim rreth projektligjit për tërheqjen e mjeteve nga Trusti. Në rast se kjo nuk ndodhë pr

Aktivizohet prokuroria pas ankesave të banorëve në Gjilan, i rrezikohet shembja e shtëpive
Arrestohet me dyshimin se falsifikoi kontrata të shitblerjes të pronave të paluajtshme
LAJMI I FUNDIT: Rritja enorme e infektimeve me Covid-19, Arben Vitia tregon masat e reja

Qeveria e Kosovës ka kohë deri në ora 16:00 të japë një mendim rreth projektligjit për tërheqjen e mjeteve nga Trusti.

Në rast se kjo nuk ndodhë projektligji do të kthehet në Kuvend dhe do të trajtohet sipas procedurës për miratimin e ligjeve.

Kështu bëri të ditur deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Bekim Haxhiu.

“Sipas procedurës parlamentare për miratimin e ligjeve Qeveria ka afat 30 ditor për të dhënë mendimin për projektligjin, do të thotë deri sot në ora 16:00”, tha ai në Klan Kosova.

“Pas ditës së 30-të projektligji kthehet në Kuvend në procedurë parlamentare dhe trajtohet sipas procedurës për miratimin e ligjeve në lexim të parë dhe të dytë. Respektivisht nga nesër projektligji vjen në Kuvend dhe iu shpërndahet deputetëve”.

Në rast se ky projektligj i propozuar nga PDK-ja kalon, qytetarëve do t’iu mundësohet tërheqja deri në 30 për qind e mjeteve nga Fondi i Kursimeve Pensionale.