Qeveria miraton pagën minimale 250 euro neto

HomeLajme

Qeveria miraton pagën minimale 250 euro neto

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka miratuar ka miratuar projektligjin që e cakton pagën minimale në vlerë prej 250 euro neto apo 264 euro bruto

BE planifikon të ulë importet e gazit rus dhe synon të heqë gradualisht varësinë para vitit 2030
Mungesa e artikujve ushqimorë në Moskë: Ruset kacafytën për sheqer, dhe ky është vetëm fillimi
Rikthehet PDK, fiton më së shumti komuna në Kosovë

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka miratuar ka miratuar projektligjin që e cakton pagën minimale në vlerë prej 250 euro neto apo 264 euro bruto.

Me këtë vendim do të bëhet ora e punës në vlerë 1.5 euro.

Është miratuar edhe ndryshimi i shkallës tatimore, që parasheh që të gjitha pagat të mos tatohen në 250-euroshin e parë.

Kryeministri i vendit, Albin Kurti tha se pavarësisht sa është lartësia e pagës, për pjesën e 250 eurove nuk do të ketë tatim në pagë.

Ndërkaq, ministri Financave, Hekuran Murati në arsyetim të propozimit ka bërë të ditur se do të duhet të ndryshohen edhe ligjet që ndërlidhen me pagën minimale.