Qytetarët e Sarajevës po armatosen masivisht pas luftës në Ukrainë – përfshihen edhe politikanët

HomeLajme

Qytetarët e Sarajevës po armatosen masivisht pas luftës në Ukrainë – përfshihen edhe politikanët

Për shkak të situatës së pasigurt globalisht, por edhe ngjarjeve në rrugë anembanë Bosnjë-Hercegovinës, gjithnjë e më shumë qytetarë po kërkojnë sigur

Masat e reja që pritet të miratohen: Mbetet maska, shtyhet ora policore dhe orari i gastronomisë
Paralajmërimet për vërshime, Kastrati: Kosova nuk rrezikohet nga reshjet
Mbështetja ndaj Lutfi Hazirit po rritet çdo ditë e më shumë, ftohet në dhjetëra takime me iniciativa të grupeve të qytetarëve

Për shkak të situatës së pasigurt globalisht, por edhe ngjarjeve në rrugë anembanë Bosnjë-Hercegovinës, gjithnjë e më shumë qytetarë po kërkojnë sigurinë e tyre në atë mënyrë që legalisht të posedojnë armë apo armë zjarri.

Numri i kërkesave për miratim për blerjen e armëve u rrit në mënyrë dramatike në shkurt, me fillimin e luftës në Ukrainë.

Ministria e Brendshme e Kantonit të Sarajevës e ka konfirmuar këtë informacion për portalin “Avaza”.

“Gjatë muajit shkurt të këtij viti janë dhënë 200 leje për blerje armësh dhe 158 certifikata të armëve të zjarrit për individë”, njofton MPB.

Gazeta tutje ka dhënë edhe emrat e politikanëve të cilët janë në kuadër të qytetarëve të cilët kanë kërkuar një leje arme.

Një ndër politikanet që ka kërkuar leje për armë është edhe Danijela Kristiq nga partia “Populli dhe Drejtësia”.