Rikthehet në KEK ‘eksperti gjerman i Kurtit’, kjo është kontrata e re

HomeLajme

Rikthehet në KEK ‘eksperti gjerman i Kurtit’, kjo është kontrata e re

Kompania gjermane “GE Power AG” e cila ka bërë riparimin e turbinës në Termocentralin B2, do të rikthehet përsëri në Korporatën Energjike të Kosovës.

Të rinjtë paguajnë pica me 500 euro të falsifikuara, marrin 400 euro kusur origjinal
Erdhi në Kosovë për festa, por mërgimtari e pëson keq: Ia djegin veturën me benzinë
Kjo është gjendja mëngjesin e sotëm në vendkalimet kufitare të Kosovës

Kompania gjermane “GE Power AG” e cila ka bërë riparimin e turbinës në Termocentralin B2, do të rikthehet përsëri në Korporatën Energjike të Kosovës.

Kontrata në mes KEK-ut dhe kompanisë gjermane “GE Power AG” për mirëmbajtjen e turbinës që ishte personifikuar si kontrata me “ekspertin gjermanin të Kurtit”, inxhinier i cili kishte asistuar në riparimin e turbinës në bllokun B2, tashmë është përmbyllur.

Sikurse të gjitha kontrata që i ka fituar me negocim kjo kompani, pa u lejuar konkurrencë, edhe këtë herë procedura e prokurimit është realizuar me negocim.

Vlera e përgjithshme e kontratës është 693 mijë e 560 euro, dhe inxhinieri i kompanisë gjermane do të jetë në Kosovë një vit për të mbështetur ekspertët e KEK-ut për riparimin e DCS-it në TC B.

Prokurimi i KEK-ut e ka rekomanduar për kontratë kompaninë “Ge Steam” në fund të dhjetorit të vitit 2021, ndërsa kontrata do të nënshkruhet nesër.

Po nëpërmjet procedurave të negociuara, KEK-u po me këtë kompani do të lidh nesër edhe një kontratë në vlerë prej 60 mijë euro për “Furnizim me module furnizuese për DCS për nevoja e TC Kosova B”.

Të dy kontratat janë të lidhura në mes vete.