Rritet sërish numri i rasteve me koronavirus në botë, MSH thirrje për qytetarët e Kosovës

HomeShëndeti

Rritet sërish numri i rasteve me koronavirus në botë, MSH thirrje për qytetarët e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë ka bërë të ditur se përkundër faktit që në Kosovë kemi numër të vogël të rasteve me Covid-19 dhe tashmë disa javë nuk ka vikt

Drejtoria e Shëndetësisë takohet me Drejtorinë e Arsimit, diskutojnë për vizitat mjeksore për nxënësit në Gjilan
331 raste aktive me coronavirus në Kosovë
Gjendja me COVID-19 në klinikat e QKUK-së dhe spitalet e Kosovës

Ministria e Shëndetësisë ka bërë të ditur se përkundër faktit që në Kosovë kemi numër të vogël të rasteve me Covid-19 dhe tashmë disa javë nuk ka viktima nga ky virus, në botë sërish janë regjistruar rritje të rasteve me koronavirus.

MSH u bën thirrje qytetarë që të vaksinohen me dozën e parë ata që ende se kanë bërë këtë, kurse të tjerët me dozën e dytë dhe dozën e tretë të vaksinës kundër COVID-19.

“Kosova shënon këtyre ditëve numër të vogël të rasteve të reja të COVID-19 dhe për më tepër, prej disa javësh, fatmirësisht, nuk ka as raste të vdekjeve nga kjo sëmundje.
Por, në vende të ndryshme të botës, këtyre ditëve sërish janë regjistruar raste të shumta të COVID-19, sepse pandemia COVID-19 nuk ka mbaruar.
Me qëllim të përforcimit të imunitetit dhe parandalimit të rasteve të reja dhe formave të rënda të sëmundjes, qytetarët këshillohen që vaksinohen, me dozën e parë ata që ende se kanë bërë këtë, kurse të tjerët me dozën e dytë dhe dozën e tretë të vaksinës kundër COVID-19”, thuhet në njoftimin e MSH-së.