SBASHK: Nuk organizuam greva në kohën e Hashim Thaçit, na rriti pagat 50%

HomeLajme

SBASHK: Nuk organizuam greva në kohën e Hashim Thaçit, na rriti pagat 50%

Përfaqësuesi i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, Ymer Ymeri, ka përmendur ish-presidentin Hashim Thaçi i cili në kohën sa drej

Edhe sot, deri në tri orë pritje në Merdarë
Në Merdar pritet tre orë për dalje nga Kosova
Gjermania ka një lajm të mirë për njohjen e patentë shoferëve të Kosovës

Përfaqësuesi i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, Ymer Ymeri, ka përmendur ish-presidentin Hashim Thaçi i cili në kohën sa drejtonte me Qeverinë e Kosovës, mësimdhënësve ua rriti pagën 50%.

Ai ka thënë se në kohën e qeverisjes së tij, s’janë organizuar greva pikërisht për këtë arsye, dhe pavarësisht vështirësive të mëdha ekonomike, Thaçi e mori një vendim të tillë.

“Në kohën e Hashim Thaçit s’kemi bë greva për shkak se na e ka rrit pagën një herë 50%. Po para se me rrit pagën, na i ka bërë kualifikimet prej 10% në 32%, prej shkollës së mesme në fakultet. E ka bërë një rritje tjetër 50%. Ka pasur presion të madh prej Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Tregtar mos me i rrit pagat më shumë se 30%”, tha Ymeri në Prime Time.

Greva në arsim është duke vazhduar në pjesën më të madhe të shkollave në vend.