Së shpejti s’ka më ndalesa në kufirin Kosovë-Shqipëri, kjo është forma se si do bëhet verifikimi i automjeteve

HomeLajme

Së shpejti s’ka më ndalesa në kufirin Kosovë-Shqipëri, kjo është forma se si do bëhet verifikimi i automjeteve

Qeveria e Kosovës dhe ajo e Shqipërisë po nënshkruajnë sot marrëveshjet e dakorduara. Njëra nga to është edhe kalimi i kufirit pa ndalesa dhe kontr

Të premten mbledhja e përbashkët e Qeverisë së Kosovës dhe Shqipërisë
Kryetari i komunës së Gjilanit, Alban Hyseni: Tregu i Gjelbër, projekt tjetër modern i cili po shkon drejt finalizimit
Selakoviq e quan Thaçin kasap të Ballkanit, i thotë Osmanit se Vuçiqi është presidenti yt

Qeveria e Kosovës dhe ajo e Shqipërisë po nënshkruajnë sot marrëveshjet e dakorduara.

Njëra nga to është edhe kalimi i kufirit pa ndalesa dhe kontrolle fizike.

Nga qeveria e Shqipërisë bënë të ditur se nga viti i ardhshëm kontrollet do të bëhen vetëm përmes kamerave.

Pra, kamerat e vendosura në pikat kufitare do të pikasin targat e çdo automjeti që kalon nga një shtet në tjetrin.

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama u bëri thirrje institucioneve të sigurisë që të kujdesen për implementimin e kësaj marrëveshjeje.

“Do të mundësohet kalimi i kufirit pa ndalesë. Iu takon agjencive të sigurisë që të ndjekin çdo rast problematik bazuar në kamerat. Është një histori shumë e vjetër dhe shumë e lodhshme për njerëzit sepse e kanë kërkuar qysh moti. Mbetet pra vetëm që të realizohet”, tha Rama.