Sot në Gjilan mbahet Pena e Flakës

HomeLajme

Sot në Gjilan mbahet Pena e Flakës

Tridhjetë poetë, nga midise të ndryshme shqiptare (Kosovë, Shqipëri, Maqedoni e Veriut e gjetiu), të cilët janë përzgjedhur përmes një konkurimi të ha

I konfiskohen 64 mijë e 670 franga shoferit të autobusit te “Dheu i Bardhë”, paratë ishin të pa deklaruara
Aksidente të shumta në rajonin e Anamoravës
Skandaloze: Drejtoresha e re e Arsimit në Gjilan nuk di të shkruajë

Një Juri letrare do ta përcaktojë poezinë fituese, juri e cila bëhet publike, po nesër.

Të gjitha poezitë e kësaj pjese letrare do të publikohen më pas në revistën letrare AGMIA, bashkë me poezinë fituese, dhe publiku artdashës (meqë hapësira do të jetë e kufizuar shkaku i masave anti Covid), do ta ketë rastin për t’i lexuar, por edhe dëgjuar përmes portaleve mediatike.

Po në këtë Orë të madhe letrare, do të komunikohen edhe rezultatet e konkursit anonim letrar, “për poezi dhe tregim të shkurtër, ku në garë për tri nga vendet e para janë 94 poezi e 49 tregime.

Krijimet që nuk i kanë respektuar kriteret e konkurimit (poezia deri në 50 vargje, tregimi dri në 3 faqe me rreshta të rrallë) nuk do të merren në konsideratë.

Natyrisht, organizatori do ta bëk dhe everifikimin e krijimeve fituese më pas dhe, në rast se kanë qenë të publikuara më parë, do të zhvlerësohen automatikisht.

Po, shpresojmë që gjithçka të rrjedhë si duhet sepse kur i nderojmë bashkërisht më të shtrenjtit tanë e të shtrenjtat tona, që na e sollën lirinë, që të gjithë jemi fitues…