Sveçla: Qytetarët mund të marrin leje të përkohshme qëndrimi në Shqipëri për pesë vite

HomeLajme

Sveçla: Qytetarët mund të marrin leje të përkohshme qëndrimi në Shqipëri për pesë vite

Ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Xhelal Sveçla në mbledhjen e dy qeverie shqiptare ka prezantuar marrëveshjet që janë arritur tani mes Kosov

Ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Xhelal Sveçla në mbledhjen e dy qeverie shqiptare ka prezantuar marrëveshjet që janë arritur tani mes Kosovës dhe Shqipërisë.

Sveçla ka thënë se tashmë qytetarët mund të marrin leje për qëndrim të përkohshëm deri në pesë vite, transmeton Telegrafi.

“Marrëveshja për leje qëndrim do të prodhojë lehtësim të ndjeshëm në marrjen e leje qëndrimit të përkohshëm, i cili tani do të merret për pesë vite. Do të ketë lehtësira në kritere dhe heqje të barrierave burokratike. Në këtë mënyrë shtetasit e palëve nënshkruese, në momentin e lajmërimit të qëndrimit të përkohshëm mund të qëndrojnë në territorin e shtetit tjetër deri në pesë vite. Për këto arsye: ribashkimi familjar, arsim parauniversitar, kërkime shkencore, arsye humanitare, personat me status të pa shtetësisë, viktimat e trafikimit me njerëz, dhe të huaj të cilët kanë shprehur vullnet me autoritetet kompetente”, theksoi ai.

Sveçla tha se bashkëpunimi vëllazërorë do të forcohet edhe me tej.

Ndërkaq, kryeministri Edi Rama duke komentuar marrëveshjen tha se kërkon të largohet pesë vite, dhe të mos jetë e përcaktuar kjo periudhë. /Telegrafi/