Zelensky: Duhet të luftojmë për ta shkatërruar armikun

HomeLajme

Zelensky: Duhet të luftojmë për ta shkatërruar armikun

Në përfundim të ditës së 17-të të agresionit rus në Ukrainë, presidenti i këtij shteti, Volodymyr Zelensky, përmes një fjalimi u është drejtuar qyteta

Në përfundim të ditës së 17-të të agresionit rus në Ukrainë, presidenti i këtij shteti, Volodymyr Zelensky, përmes një fjalimi u është drejtuar qytetarëve duke ju dhënë shpresë se “pushtuesit rusë nuk mund të na pushtojnë”.

Sipas tij, rusët janë “të paaftë për ta bërë jetën normale”.

“Ata nuk kanë një forcë të tillë. Ata nuk kanë një shpirt të tillë. Ata mbahen vetëm pas dhunës. Vetëm nga terrori. Vetëm në armë, të cilat i kanë shumë. Por pushtuesit nuk kanë asnjë bazë natyrore për jetë normale”, është shprehur mes tjerash Zelensky.

Presidenti ukrainas ka komentuar gjithashtu situatën në Kherson, qytet ukrainas i kontrolluar nga rusët.

“Pushtuesit në rajonin e Khersonit po përpiqen të përsërisin përvojën famëkeqe të formimit të pseudo-republikave. Shantazhoni drejtuesit lokalë, bëni presion mbi deputetët. Kërkoni dikë që të jep ryshfet. Ata po përpiqen të organizojnë të ashtuquajturin “KPR”. I lindur i vdekur si “DPR” dhe “LPR”. Të organizojmë disa “komitete” kundër pushtetit legjitim në tokën tonë. Dhe kundër vullnetit të popullit që del çdo ditë në protestë. Dhe kush e do Ukrainën. Unë u jam mirënjohës atyre”.

Në fund, Zelensky ka shpallur një numër dekoratash ushtarake për ushtarët ukrainas, të cilët i ka quajtur “heronj”.

“Titulli Hero i Ukrainës me Urdhrin e Yllit të Artë jepet: Toger i lartë Hutsul Volodymyr Oleksandrovych. Falë veprimeve të tij heroike në rajonin e Khersonit, u shkatërruan 25 njësi të pajisjeve të armikut dhe rreth 300 pushtues. Toger i lartë Chornyi Volodymyr Volodymyrovych. Falë veprimeve të tij të aftë gjatë mbrojtjes së Volnovakha, rajoni Donetsk, u shkatërruan rreth 50 armiq dhe një tank T-72, si dhe u kapën 5 pushtues”.